Лазер детектор срещу най-новата полицейска камера ARH CAM-S1

Представяме ви най-новия радар ARH CAM-S1. Освен това ще ви покажем с кои устройства можете ефективно да защитите срещу него.

ARH CAM-S1

VEDA е автоматизирана система за контрол на движението, която се използва от полицията от 26 март 2015 г. Първите 160 променливи позиции на системата VEDA се наричат ARH CAM-S1. Полицията изпробва тези нови полицейски инструменти от декември 2014 г., които оттогава преминаха няколко подобрения и модификации на софтуера. Към момента хиляди са в експлоатация като за България броят им нараства непрекъснато.

Тези устройства могат не само да измерват скоростта на превозното средство, но и да отчитат трафика. Предават се сигнали и с помощта на модула за разпознаване на регистрационния номер, незабавно се изпраща и информация за нарушенията в контролния център.

 

С помощта на ARH CAM-S1 се засичати нарушения като спиране в автобусна лента, преминаване на червен светофар, влизане в еднопосочна улица в насрещно движение, разпознаване регистрационни табла с изтекла застраховка и др.

 

Системата може да измерва скоростта на приближаващите се автомобили до 600 метра,като автомобилите могат да бъдат идентифицирани до 250 метра. С технически познания далеч отвъд използваните досега системи, той има 30x оптично увеличение и сензор с висока разделителна способност, така че няма нищо, което да не се разпознае.

 

Тъй като тя може да бъде експлоатирана без надзор, лесно се работи с нея, все по-предпочитана е и полицаите я поставят на трудно забележими места.

 

 

 

Новата ARH CAM-S1

 

ARH CAM-S1 има значително предимство от предшествениците си: има по-малък диаметър на лазерния лъч е по-малък от предшествениците, така че лазерният сигнал не винаги достига височината на предното стъкло, където е възможно да се използва радар и лазерен детектор, който да го засече.

 

Детекторите, поставени на предното стъкло, могат да се използват за засичане на радари и по-стари лазери, но за да се защитим от новата ARH CAM-S1 е препоръчително да добавим към съществуващия си детектор и рамка със лазерни сензори, които да засичат ниския лъч на новия радар.. Подходящите варианти ще откриете тук.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply