Как да изберете DVR камера за колата Ви?

DVR камера за кола
DVR камера за кола

Кои ca факторите, които да гледате когато си избирате камера за колата Ви?

Както е добре известно, че DVR  камерата  е “черна кутия” за една кола. Това означава, че целият процес по време на шофиране може да се записва чрез поставяне на видеорегистратора вътре в колата. Когато става въпрос за инцидент, той може да послужи  като доказателство или информатор  – кой е отговорен за инцидента. В такива екстремни ситуации  записаните видеоклипове могат да помогнат на полицията за събиране на доказателства.

Следват няколко фактора, на  които трябва да се обърне внимание при избора на Видеорегистратор за кола.

1.Марката

Има голямо изобилие от възможности за избор за марки на камера за кола в днешно време на пазара, както и цената им варира  в голям диапазон: от 60 лв. до  500 лв. Но както  знаете – цената варира спрямо качеството . Трябва да се обърне  внимание, че DVR камерите могат да изглеждат напълно еднакво, но цената да им е различна, в този случай  най-общо казано, по-евтината камера за кола е с процесор с ниско качество,  или друга част от хардуера е с по-ниско качество. DVR камерите за кола не са предназначени за снимане извън колата и ползването им като фотоапарат не е препоръчително. Тъй като батериите на тези устройства не са особено издръжливи, те трябва да са включени в таблото на колата за да работят.  Що се отнася до по-известните марки, те  правят изследвания и имат своя собствена фабрика където ги произвеждат, макар продавани най-често посредством онлайн магазини, те имат постоянен сервиз към който  може да се обърнете за въпроси или изникнал проблем.  В онлайн магазина за автоелектроника Carso.bg  разполага със сервиз и компетентни консултант-продавачи , които с удоволствие ще отговорят на всеки Ваш въпрос.

 2.Обектив

Обектива обикновено се разделя на три категории: от цяло стъкло лещи, лещи смола, и стъкло-смола микс лещи. Сред  тях, този с най-добро качество е от цяло стъкло леща. Той има висока чувствителност при заснемане на снимки при слаба светлина  и може да се постигне доста добър кадър през нощта. Нещо повече, лещата от цяло стъкло може да се адаптира към околната среда много бързо, от там идва и по-силната оптична способност, колкото повече слоеве има обектива, толкова по-ясни видеоклипове и снимки. Освен вида на лещите ъгъла на виждане също е важен. Обективът с 170 градуса ъгъл напълно обхваща  цялото предно стъкло.

3.Процесор

Процесорът е сърцето на DVR камерите, той влияе пряко на цената . В момента на пазара – Ambarella държат  лидерското място сред производителите на висок клас чипове.  Сред основните предимства на Ambarella е:  поддържа 5MPX  леща; HD 1920 * 1080p; Декодиране на H.264 висока компресия;  60 кадъра / секунда.  Следващата позиция за топ производители  са Allwinner и Novatek, тези два процесора  имат идеалното  съотношение цена – качество, освен това и поддържат без проблем видео  1080p.

4.Функция HDR

HDR(High Dynamic Range Imaging) е функция която се среща само при DVR-те от  висок клас.

В сравнение с нормална картина, функция HDR може да осигури по-широк динамичен обхват и по-богати детайли на картината.  Функция HDR- визуализира много добре в реални условия. Ето защо функцията HDR и е необходим мощен хардуер:  Функцията  HDR поддържа запис на няколко клипа в един и същ момент.

5.Нощно виждан

С напредъкът на технологията, качеството на видеото през  деня не е почти  никаво  предизвикателство  за качествените DVR – камери  за кола. Благодарение на иновациите в технологиите Видеорегистраторите се сдобиват с  режима: Нощно виждане.  Този  режим е изключително важен, ако често ви се налага да пътувате през нощта, понеже голяма част катастрофите на пътя са през нощта. WDR е нова технология, направена за да помогне за подобряване на нощното заснемане на DVR Камерата за кола. WDR ефективно решава въпроса за осветлението, отблясъците и  други отблясъци по пътя.  Комбинацията от WDR и HDR правят нощно виждане  на Видеоегистратора за кола по-ясно и по-реалистично.

Вашият коментар