Мултимедия за Mercedes

Мултимедията за кола или навигация за вграждане е модерно устройство, събиращо в себе си множество функции. Това я прави изключително удобна, а стилният дизайн допълва и осъвременява интериора. Популярността на навигациите за кола диктува и широкото им предлагане. Все повече търговци се ориентират към тази сфера и така разнообразието от варианти и марки на пазара е голямо и непрекъснато расте.

Основно деление на навигациите за вграждане е според предназначението им. Така срещаме две групи – универсални и специализирани мултимедии. Универсалните са с определен размер и пасват на таблото на автомобили, отговарящи на него, или могат да бъдат пригаждане с т. нар. панели или адапторни рамки. Срещаме и комплекти на универсален двоен дин с панел за Mercedes. Специализираните мултимедии са устройства, предназначени за конкретна марка и модел автомобил, както и година на производство. Автомобилите имат различни табла – с различен размер и форма. Специализираните навигации за вграждане са изработени точно за определен модел, и отговарят напълно като форма и размер, като дори запазват някои основни функции на автомобила, след като са инсталирани.

Една от най-популярните групи продукти, предлагаща и огромен избор и богата гама, е мултимедията за Mercedes. Самата марка Mercedes е една от най-популярните в целия свят и предлага доста модели автомобили. От тук и мултимедиите за бранда са в доста варианти. Сред обявите за навигация за Mercedes срещаме навигация за W203, W211, W164, W209, W463, W215, W251, W639 и много други. Дизайнът на мултимедията се определя от формата на таблото и в голяма степен съвпада с оригиналната конзола. Визията е в голяма степан еднаква, както и подсветката на бутоните. Някои брандове правят леки промени, за да го осъвременят, като най-често те се изразяват в предлагането на мултимедии без бутони, изцяло с тъч скрийн. Разликите между предложенията са основно в техническите им показатели и производителя. Относно марката, разнообразието е наистина голямо. Срещаме медии на големи производители като Pioneer, Eonon, Xtrons, Erisin и много други. Всички те предлагат различно ниво на качество при продуктите, като при някои продуктите се различават и в интерфейса.

Разликите са съществени, когато погледнем към техническите характеристики. Тук важи и второто основно деление при мултимедийните системи – операционната система. Предлагат се мултимедия за Mercedes с Android и мултимедия за Mercedes с Windows CE. Първият вариант е по-модерен и предлага по-широка функционалност. Освен навигация с карти на Европа, възможност за управление от бутоните на волана, камера за заден ход, възпроизвеждане на видео, аудио файлове и изображения, тук получавате и възможност за достъп до Интернет посредством Wi-fi модул, вграден в навигацията. На повечето модели съществува и възможност за поставяне на модул, вграден в навигацията. На повечето модели има и възможност за поставяне на 3G донгъл със слот за SIM карта с мобилни данни за постоянен достъп до Интернет, независим от наличието на източник на безжична връзка. Ако направите своя избор за мултимедия с Android, получавате таблет, вграден в колата си. Имате възможност да инсталирате и използвате най-различни приложения.

Голяма част от по-съвременните модели на Mercedes разполагат с фабрична навигация. В много случаи обаче тя не е достатъчно задоволителна за потребителите откъм наличието на екстри, актуалност на навигационен софтуер, визия. Лесно е тя да бъде подменена, благодарение на огромното разнообразие, което пазарът ни предлага. В специализираните магазини за авто електроника ще срещнете съвременни и модерни мултимедии, които да заместят старата, и да внесат стил и съвременност във вашия автомобил.